Сайтът използва "бисквитки", които спомагат за подобряване на предлаганото съдържание и повишаване на качеството на предлаганите услуги, както и за статистика.

Trends for Kids - Logo

Различни методи на тестване: резултатите не винаги могат да се съпоставят един с друг.

Слънцезащитния фактор (SPF) показва колко дълго човек може да остане изложен на слънце без да предизвика изгаряне и зачервяване на кожата, използвайки слънцезащитни продукти. Слънцезащитният фактор (SPF) не бива да бъде бъркан със защитния фактор на Ултравиолетовата радиация (UV), използван в направата на материали, от които се произвеждат детски колички осигуряващи защита от вредните лъчи.

Ултравиолетовият защитен фактор (UPF) показва нивото на защита, които осигуряват текстила и други продукти срещу слънчевите лъчи.

При производството на дрехи и други текстилни продукти, със Слънцезащитен фактор (SPF), се използват за обозначение Ултравиолетовия защитен фактор (UPF) или Ултравиолетовия слънчев фактор (USF). По правило, материалите се тестват по Новозеландския стандарт AS/NZS 4399:1996, където скалата варира от 0 до 50+. Ако един плат или вид покривало е направено от памук, доказано е, че то има Ултравиолетов защитен фактор (UPF) от 15. Това означава, че той отразява около 80 процента от слънчевите лъчи. Ако Ултравиолетовият защитен фактор (UPF) е 50+, то тогава отразяващият процент е около 98.
Тук трябва да се вземе под внимание, че защитата от Ултравиолетова радиация (UV) намалява, когато текстила е мокър или силно опънат.

Различни методи на тестване: резултатите не винаги могат да се съпоставят един с друг.

Много компании тестват своите продукти във вътрешни или при вече доказали се световни институти. Голяма част от материалите са направени така, че да осигуряват защита от прекомерното излагане на вредни слънчеви лъчи. Интересно е да се спомене, че в днешно време повечето текстили (тествани по стандарта AS/NZS 4399:1996) осигуряват по-добра защита и от най-силните слънцезащитни кремове на пазара.
Друг стандарт е UV Standard 801 от института Хохенштейн. Тук се взема под внимание защитата от вредни слънчеви лъчи при излагане на директна слънчева светлина. За разлика от Европейския, Новозеландския и Американския (AATCC 183 – 2000) метод, при UV Standard 801 се взема под внимание колко е стар, разтегнат или влажен текстила, фактори намаляващи защитата от вредни слънчеви лъчи. 
Всеки един от тези методи се обозначава по различен начин. При UV Standard 801 стойностите варират от 20 до 80, което от своя страна значи, че стойностите между Новозеландския стандарт AS/NZS 4399:1996 и UV Standard 801 не могат да бъдат съпоставяни. 

Нашите продукти се тестват, както за защитния слънчев фактор, така и за вредни химични вещества в платовете.

При тестване на текстила, който се използва във всички модели на TFK (Buggster, Joggster, Twinner Twist и кошове за новородено) по Новозеландския стандарт AS/NZS 4399:1996, 60 процента от вредните UVA и UVB лъчи се отразяват и съответно са обозначени с Ултравиолетов защитен фактор (UPF) – 50+. Всички други модели (DOT и Joggster Lite) показват UPF защита от 15. Освен за слънцезащита, продуктите на TFK се тестват за запалимост, тежки метали, пластификатори, хидрокарбони, оцветители и устойчивост на цветовете при изпотяване.
Независимо от взетите мерки от производителите на детски колички, важно е детето да не бъде излагано на пряка слънчева светлина за дълги периоди от време.