Сайтът използва "бисквитки", които спомагат за подобряване на предлаганото съдържание и повишаване на качеството на предлаганите услуги, както и за статистика.

Trends for Kids - Logo

TFK : Сигурност и качество

Когато става въпрос за бебешки колички, сигурността и комфорта са едни от най-важните неща.

Като се вземат под внимание институтите за изследване, както и разнообразието от различни норми за сигурност разбираме, че с времето родителите започват да губят точна представа за стандартите, които трябва да покрива една детска количка.
За повечето производители основна цел е количката да има стикер. Спорно е какви точно са тези стикери. В повечето случаи количката не е тествана и не покрива нужните стандарти за качество и се оказва, че клиента остава подведен.

Статистиката показва, че:
- Много малко компании са готови да инвестират нeобходимите финанси и време, за да бъде тествана една количка.
- Повечето колички не минават нужните тестове за сигурност в сертифициран институт.
- Много производители тестват сами количките си и директно пропускат тестовете, слагайки собственоръчно направени стикери, които внушават чувство на сигурност в хората.
- Потребителя остава заблуден.

Моля обърнете внимание на следните стикери!

Лицензиран стикер с лого TÜV / GS

Към страницата на TUV - Austria

за Joggster III, Joggster Twist, Twinner Twist Duo, Buggster S и DOT

Логото потвърждава, че количката е тествана от независим и сертифициран институт според европейски стандарт за качество EN 1888 и за играчки EN 71. Освен механичните тестове се правят и химични тестове за фталати и тежки метали.

Заводите подлежат допълнително на ежегодна проверка от съответния официален институт. Компании използващи такива етикети трябва да могат да представят съответните сертификати по всяко едно време.

Внимание! Позволено е да се използва “GS” само в комбинация с логото на тестващия институт. Всички сертификати трябва да са достъпни в интернет страницата на съответния тестващ институт.

EN 1888:

EN1888 стикер

Тези две лога са собственоръчно създадени от някои компании. В най-добрия случай количките са тествани от самите тях според стандартите на EN 1888. Въпреки тези “собственоръчно” направени тестове, количките не са проверени от официален и оторизиран институт. Също така не се тестват и съобразно нормите за играчки EN 71, както и не се правят годишни проверки на заводите от трети страни. Декларациите ISO или DIN са абсолютно подвеждащи, тъй като не съществуват в комбиниция с нормите на качество за бебешки колички.

За повече информация посетете TUV - Austria